Kokevarsel sendes ut når vannprøver gir grunn til å frykte at vannet kan inneholde helsefarlige mikroorganismer, og at vannet derfor kan gi sykdom.
Koking av vann:
Vannet må fosskoke, enten i kjele, vannkoker eller i mikrobølgeovn.
Vannet kjøles ned naturlig, ikke bruk isbiter.
Bruk kokt vann til:
Drikke - også saftblanding
Matlaging som ikke innebærer varmebehandling over 100 grader
Kaffe som lages i kaffetrakter
Isbiter
Skylling av frukt og grønnsaker som ikke skal koke
Tannpuss
Ukokt vann kan brukes til:
Koking av mat
Dusjing og bading. Vær oppmerksom på åpne sår hvis du har dårlig immunforsvar
Oppvask for hånd når du avslutter med å skylle med kokt, varmt vann og tørke godt. Oppvaskmaskin med vask på 65 grader med programlengde på minimum 1 time
Klesvask
Husvask